LEESCOMITÉ

 

 

Onze toneelkring heeft een leescomité dat wordt 'bevolkt' door een aantal leden van onze kring.

 

Ons leescomité is zeer gevarieerd samengesteld: zowel jong als ouder en zowel mannen als vrouwen. De leden van het leescomité hoeven ook niet steeds acteurs, actrices of regisseurs te zijn. Iedereen die graag toneel beleeft en wat tijd heeft om toneelstukken te lezen is van harte welkom in ons leescomité. Vaak hebben niet-spelers ook een andere kijk op een toneelstuk. Meerdere visies zijn uiteraard steeds leerrijk. Hoe meer personen van diverse 'pluimage' toneelteksten lezen, des te beter! Zo verkrijgen we een gevarieerde en gefundeerde opinie.

 

In de 'stille' periodes -dus na elk toneelseizoen- is ons leescomité hoofdzakelijk actief. Dit is vooral tijdens de maanden mei tot en met augustus. Dit zijn immers de maanden waarin niet of weinig wordt gerepeteerd.

 

Op basis van de bevindingen van ons leescomité worden de gelezen theaterteksten onderverdeeld in functie van onze speelmogelijkheden. Zo kunnen zowel onze huisregisseurs als de gastregisseurs putten uit een gamma aan stukken en kiezen binnen diverse genres. 

Maken deel uit van ons leescomité: Brigitta, Chris, Christine, Conny, Jean, Kathy, Katrien, Nadia, Sandra, Stefaan, Veerle, Véronique en Willy.